Τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας για τον Όμιλο CPA

Χρονιά ορόσημο το 2023 με την ένταξη στο Μητρώο Αξιολογητών του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο Όμιλος CPA παρουσίασε τον απολογισμό της πρώτης τριετίας δραστηριοποίησής του, καθώς επίσης και το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης για την επόμενη τριετία κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στα 100 πρόσωπα, πελάτες, συνεργάτες και εργαζομένους που έχουν συμβάλει στην αλματώδη διαδρομή του Ομίλου, ο οποίος ιδρύθηκε το 2020, και εδραιώθηκε ταχύτατα στον κλάδο των ορκωτών ελεγκτών και χρηματοοικονομικών συμβούλων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπροσωπώντας την πολιτική ηγεσία και την επιχειρηματικότητα ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών κ. Όμηρος Τσάπαλος και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Όμιλος Τσάπαλος, εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Όμιλος CPA εκφράζει την υγιή επιχειρηματικότητα της χώρας μέσα από την προσήλωσή του στην αριστεία, την εργατικότητα και τη στοχοθεσία.  Είναι αυτή ακριβώς η κατεύθυνση που πρέπει να διατηρήσουμε για να συνεχίσουμε την αδιάκοπη προσπάθεια όλων μας να καταστεί η Ελλάδα ένας από τους σημαντικότερους επενδυτικούς προορισμούς διεθνώς».

Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο οποίος ανέφερε: «Ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συμπορευόμαστε διαχρονικά με τις ελληνικές επιχειρήσεις  που δείχνουν το δρόμο. Εταιρείες όπως η CPA διευρύνουν συνεχώς τους ορίζοντες της επιχειρηματικότητας».

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CPA κ. Δημήτρης Δημητρίου εστίασε στην εναρκτήρια ομιλία του στην ιδρυτική φιλοσοφία του Ομίλου που βασίζεται στην επαγγελματική αριστεία με ανθρώπινο πρόσημο, διαβλέποντας παράλληλα τις τάσεις του μέλλοντος: «Παρά το γεγονός ότι είμαστε μία νεοσύστατη εταιρεία, έχουμε μία συλλογή επιτυχιών που συναντάμε συνήθως σε ώριμες εταιρείες. Ως Όμιλος CPA προχωρήσαμε πρόσφατα σε συνεργασία με την Rapidz για την ενίσχυση του Ελληνικού Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος μέσω Τεχνολογίας Blockchain, γιατί πιστεύουμε ότι η μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία πρέπει να μας βρει μπροστά από τον ανταγωνισμό μας. Παράλληλα, διανύουμε την τριετία που το ESG θα καταστεί ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής στην επιχειρηματικότητα γι’ αυτό έχει καταστεί στρατηγικός πυλώνας μας. Η αβεβαιότητα και η αστάθεια θα συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν το διεθνές σκηνικό και γι’ αυτό στοχεύουμε στην ανάπτυξή μας στους εσωτερικούς ελέγχους και στο Risk Assessment».

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 ο Όμιλος CPA εντάχθηκε στο Μητρώο Αξιολογητών του Ταμείου Ανάκαμψης, αναγνώριση που καταδεικνύει τη δέσμευσή του στην ποιότητα, και την αποτελεσματικότητα, καθώς επίσης και την τεχνογνωσία του στην επιτυχή διεκπεραίωση απαιτητικών έργων τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Σχετικά με τον Όμιλο CPA
Ο Όμιλος CPA ιδρύθηκε το 2020 για να πρωταγωνιστήσει στον τομέα των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων με όραμα την επαγγελματική αριστεία με ανθρώπινο πρόσημο. Είναι αμιγώς ελληνική εταιρεία που απασχολεί σήμερα περίπου 50 στελέχη και συνεργάτες. Ο Όμιλος αποτελείται από τις εταιρείες CPA Auditors AE, CPA Advisors IKE και την Κοινοπραξία CPA Auditors/Zephyros και προσφέρει σήμερα ένα ευρύ φάσμα ελεγκτικών, συμβουλευτικών, λογιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ενώ διαβλέποντας τις διεθνείς τάσεις του αύριο αναπτύσσεται στρατηγικά στα πεδία Risk Assessment, ESG και Blockchain.

Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Δημήτρης Δημητρίου, Ιδρυτής και Διεθύνων Σύμβουλος, CPA & Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Όμηρος Τσάπαλος, Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών